21 Ağustos 2007 Salı

4400

Yetmiş yıl boyunca, binlerce kişi gizemli şekilde ortadan kayboldu. Her birinin kaybolmasının ardından yapılan araştırmalar sonuç vermedi. Sonra bir 11 Temmuz günü, ansızın ve açıklanamayan bir şekilde 4400'ü birden aynı anda geri döndü. Dönüşleri de kaybolmaları gibi gizem doluydu. Döndüklerinde, hepsi kayboldukları yaştaydı ve aradan geçen zamanda neler olduğu hakkında hiçbir fikirleri yoktu. Nerede olduklarını da, nasıl döndüklerini de hatırlamıyorlardı.

Dünya ise dönmeyi sürdürmüş ve onların kaybolduğu günden bu yana pek çok şey değişmişti. Ama sadece dünya değil, onlar da değişmişti. Artık telepati ya da geleceği görme gibi özel yeteneklere sahiptiler. Kaçırılmalarının bir nedeni vardı. Onlar gelecekte insanoğlunu bekleyen korkunç sonun önüne geçmek için görevlendirilmişlerdi. Ancak kimse bunun nasıl gerçekleşeceğini bilmiyordu.4400 kişi döneli tam bir yıl oldu. 4400’ün topluma uyum çabası ve neden arayışları ikinci sezonda da tüm heyecanıyla sürdü. Kaçırılmalarının arkasındaki giz perdesi bir taraftan açılırken diğer taraftan beraberinde başka sorular getiriyor.

Bu arada, Jordan Collier “4400 Merkezi”ni açtı ve buraya gruptan olmayanları da kabul etti. Bir de kitap yazdı. Sonra Jordan Collier'e bir suikast düzenlendi ve hafıza boşlukları yaşayan Kyle ise hatırladığı zaman diliminde Jordan Collier’i kendisinin öldürdüğünü gördü. Şifa yeteneği olan Shawn bu yeteneği yitirdi, Maia hastalandı ve 4400’lerin bir hastalığa tutulduğu anlaşıldı. NTAC’nin rutin tıbbi kontrollerinde güçlerini yitirsinler diye onlara zerk ettiği promisin önleyici bir madde hepsini hasta ediyordu. Diana ve Tom buna karşı çıktı, Ryland tutuklandı, Isabelle önce kaybolup sonra Shawn’un odasında yirmili yaşlarında bir genç kadın olarak ortaya çıktı, Jordan kumsalda belirdi.

İşte burada kalmıştık. Şimdi ise yeni sezona, eskisinden miras kalmış esrarlarla başlıyoruz: Bir anda büyüyen Isabelle, Maia’nın annesine “Savaş hâlâ devam ediyor,” demesi, Dr. Burkoff’un malum serumu kendine zerk etmesi ve sapasağlam bir Jordan Collier gibi. Bakalım The 4400 dünyasını üçüncü sezonda neler bekliyor?

(bkz. 4400@itüsözlük)
(bkz. 4400@ekşisözlük)

Hiç yorum yok: