21 Ağustos 2007 Salı

According to Jim

Çağdaş bir komedi dizisi olan According to Jim'de, Jim Belushi’yi sevecen bir aile babası olarak izliyoruz. Bir dizayn firmasında, kendisinden daha genç ve eğitimli olan kayınbiraderi Andy ile birlikte çalışan Jim, bir taraftan da blues grubuyla garaj müziği yapıyor.

Ally McBeal'da Billy’nin güzel eşi olarak tanıdığımız Courtney Thorne-Smith ise Jim'in eşi Cheryl’i canlandırıyor. Cheryl, akıllı, entellektüel biri. Kariyer delisi erkekler yerine “sıradan” erkeklerle birlikte olmayı tercih etmiş. Sıradan, onu güldürebilen ve ona tapan… Bu tam da Jim’i tarif ediyor aslında. Onları kabaca tarif etmek gerekirse, Jim bira ve sosis insanı, Cheryl ise şampanya ve çilek…

İşin ilginç yanı bu çift çok iyi anlaşıyor. Jim, mutlu evliliğin sırrını çözmüş durumda: “Karınız konuşurken, onu dinliyormuş gibi yapıp, zaman zaman onu onaylayan sesler çıkartın” diyor.

Kimberly Williams tarafından canlandırılan, Cheryl'nin kardeşi Dana bir reklam şirketinde başkan yardımcısı. Bazen bencilleşebilen Dana sonunda muradına erdi ve Ryan ile nikah masasına oturdu. Küçük yeğenlerine aşık olan Dana, en çok Jim ile didişmeyi seviyor.

Cheryl'nin ufak kardeşi Andy için de “nevrotik şirin” diyebiliriz. Jim’le birlikte çalışan, ayrıca Jim’in grubunda çalan Andy bir mimar.

(bkz. according to jim@itüsözlük)
(bkz. according to jim@ekşisözlük)

Hiç yorum yok: