22 Ağustos 2007 Çarşamba

It's Always Sunny in Philadelphia

Sitcom’un sonunun geldiğini düşünen yapımcı, senarist ve oyunçu Rob McElhenney bu boşluğu doldurmak için arkadaşlarıyla kaliteli, farklı ve karanlık mizahı yeğleyen bir komedi olan “It's Always Sunny in Philadelphia”yı hazırladı. McElhenney’nin de dört başrol oyuncusu arasında yer aldığı dizinin kahramanları, Philadelphia’daki bir İrlanda barını işletiyor. Mac (McElhenney), Charlie (aynı zamanda dizinin senaristlerinden biri olan Charlie Day) ve Dennis (Glenn Howerton), benmerkezci üç genç erkek. Çarpık bakış açıları, kararsızlıkları yüzünden başlarını boyuna derde sokuyorlar. Dizinin dördüncü ana karakteri ise tatlı Dee Reynolds (Kaitlin Olson).

Yirmili yaşlardaki seyircilere hitap eden bu sıradışı dizide McElhenney, Howerton ve Day, üç yakın arkadaşı canlandırıyor. Tek ve hareketli bir kamerayla çekilen dizi, tabu konuları kendine özgü bir şekilde ele almaktan çekinmiyor.

Bu sezon dizinin sadık hayranlarının hoşuna gidecek bir şey daha var. Dennis ile Dee’nin babaları Frank, “Kardeş Sevgisi Şehri”nde bar çalıştıran yavrularının yanına giderek bir aile sevgisi örneği verme kararı aldı. Kızı onu, Frank’in yer aldığı ilk bölümde, “Niye sen de ölüp Amerika’nın normal ana-babaları gibi paranı çocuklarına bırakmıyorsun?” diye karşıladı. Ama çocuklarıyla yeni bir hayata başlamak için gelen ufak tefek baba, böyle şeylerden yılmıyor. Üstelik de dört arkadaşın hayat tarzlarından çok hoşlanmış görünüyor. Bakalım, barlarının ellerinden gitmesini engellemeye çalışan dörtlüye yardım edebilecek mi? Frank'i canlandıran ve ayrıca dizinin yapımcılarından da olan Danny DeVito sezonun ilk bölümünden itibaren “It’s Always Sunny in Philadelphia”da...

(bkz. it's always sunny in philadelphia@itüsözlük)
(bkz. it's always sunny in philadelphia@ekşisözlük)

Hiç yorum yok: