29 Ağustos 2007 Çarşamba

Scrubs

Genç doktorların garip deneyimlerini ekrana taşıyan Scrubs, prestijli Humanitas Prize Ödülü’ne sahip, iki kez de Emmy’ye aday gösterilmiş keyifli bir komedi dizisi.

Dizinin ana karakteri J.D. olarak tanınan John Dorian. J.D.’nin doktorluk macerasını izlerken “gerçeküstü” bir hastane olan Sacred Heart Hospital’ın koridorlarında mizahla trajedi birbirine karışacak. Ateşli hemşire Carla’nın yardımıyla stajlarını yapan J.D., kolejden beri en yakın arkadaşı Turk ve asosyal Elliot, dördüncü sezonun sonunda doktor oluyorlar. Artık hem kendi stajyerleri var hem de sorumlulukları artıyor.

Ama tabii ki artık doktor olmaları Dr. Kelso ve Dr. Cox’un onlarla uğraşmayacağı anlamına gelmiyor. J.D.’nin baş düşmanı, hastanenin hademesinin onun için hazırladığı yeni oyunlar da devam ediyor. Karakterlerin arasındaki romantik dengelerin değişkenliği, hastanedeki otorite savaşları ve doktorların kendi güvensizlikleriyle savaşı yine başınızı döndürecek.

Scrubs”ın en büyük özelliklerinden biri gerçeküstü anlatım tekniği. John Dorian tarafından anlatılan hikayeleri izlerken, zaman zaman genç doktorun hayallerine de giriyoruz. İşin en ilginç yanı ise birer stajyerken izlemeye başladığımız karakterlerin iyi birer doktor olmaya doğru aldıkları yola birebir şahit olmamız. Bu deneyimi onlarla birlikte devam ettirmeye hazır mısınız?


(bkz. scrubs@itüsözlük)

(bkz. scrubs@ekşisözlük)

Hiç yorum yok: