22 Ağustos 2007 Çarşamba

Gilmore Girls

Hayali Stars Hollow kasabasının seçmece ve hafif kaçık sakinleri eşliğinde arkadaşlık, aile ve hayat üzerine esprili bir yapım olan Gilmore Girls, kasabanın vazgeçilmez karakterleri anne Lorelai ile kızı Rory’nin yaşamları üzerine odaklanıyor.

Otuzlarındaki Lorelai Gilmore geçmişinde yaptığı hataları, en yakın arkadaşı olan kızı Rory’nin de tekrarlamaması için elinden geleni yapan bir anne. İkisinin de aynı ilgi alanlarına, aynı zekaya, aynı kahve bağımlılığına ve aynı gözlere sahip olduğu düşünülürse aynı tecrübeleri yaşamaları büyük bir olasılık. Rory’nin, Lorelai’dan daha ciddi bir kişiliği olsa da özellikle aşk ilişkilerindeki eğilimleri annesinin kızı olduğunu gösteriyor.

Eh, tabii ne de olsa onlar beraber büyüdü. Lorelai hamile kalıp bebeğini yalnız büyütmeye karar verdiğinde henüz 16 yaşındaymış. Bu karar, aristokrat ailesinde deprem etkisi yaratmış. Lorelai ailesinin gösterişli evine çok da uzak olmayan Stars Hollow’da tek başına ayakta kalmayı başarmış. Kızı Rory’nin ünlü Chilton okuluna kabul edilmesiyle, belki de ilk kez çaresiz kalarak yüklü okul parasını temin etmek için ailesinin kapısını çaldı. Babası Richard ve annesi Emily, cuma akşamları beraber yemek yemeleri karşılığında yardım etmeyi kabul ettiler. Sonrasında Chilton'u başarıyla bitiren Rory, yakın zamana kadar eğitimine Yale'de devam ediyordu. Geçen sezon sonunda ani bir kararla okula devam etmeme kararı almasıyla birlikte yaşanan kavgadan sonra annesinin yanından ayrıldı. En iyi arkadaş anne kızın arası şu sıra bozuk, ama yeni sezonun neler getireceği belli olmaz. Dizide çözüme ulaşamayan düğümlerden biri olan Luke ve Lorelai ilişkisi ise altıncı sezonda sonuçlanıyor.


(bkz. gilmore girls@itüsözlük)

(bkz. gilmore girls@ekşisözlük)

Hiç yorum yok: