25 Ağustos 2007 Cumartesi

The O.C.

The O.C.”, diğer adıyla “Orange County”, California’da cennet gibi bir yer. Burada herkes varlıklı ya da öyle görünmek için elinden geleni yapıyor. Kusursuz olmaya çalışsalar da madalyonun görünmeyen yüzünde sadakat ve kimlik kaybı yaşanıyor. Çocukların ailelerinden gizlediği, yetişkinlerin de çocuklarından gizlediği yaşamları olabiliyor “Orange County”de.

İlk sezonun sonunda dağılan “The O.C.” tayfası ikinci sezonda tekrar New Port’ta buluşmuştu. Ryan bir kez daha sokaklar yerine yine “Orange County”yi seçmişti. İkinci sezonda yeni karakterlerin katılımı, kaderleri öyle ya da böyle birleşmiş olan Ryan, Seth, Marissa ve Summer’ın hayatlarına ve ilişkilerine renk katıp beraberlerinde sürpriz gelişmeler getirdi. Aynısı ebeveynleri içinde geçerli tabii. Ne yazık ki bu sürprizlerin hepsi olumlu gelişmeler değildi. İkinci sezonun sonunda Kirsten alkol tedavisi görmek için bir rehabilitasyon merkezine yatmıştı. Marissa ise Ryan'ı kurtarmak için kardeşi Trey'i vurmuştu. Üçüncü sezon bu olayların bıraktığı soru işaretleriyle başlamıştı. Her ne kadar iki sorun da zaman içinde çözüm bulmuş olsa da bu sezonda liseden mezun olacak gençler, gelecek endişelerinin yanı sıra bol bol dramla yüzleştiler.

Dördüncü sezonda Orange County ekibini Marissa'nın ölümünün ardından dört bir yana dağılmış ve hayatlarını sürdürme çabası içinde göreceğiz. Ama Taylor ve Kaitlin'in katılımıyla bu deniz kokan şehirden heyecan yine eksik olmayacak. Yayına başladığı ilk sene bir fenomen olan gençlik dizisinin dördüncü ve son sezonunu kaçırmayın.

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki milyonlarca genç için yeni bir moda ve müzik trendi yaratan dizi, 2005 yılında üç “Teen Choice” ödülüne layık görüldü...


(bkz. the o.c.@itüsözlük)

(bkz. the o.c.@ekşisözlük)

Hiç yorum yok: